Rendelhető programok

A Népi Iparművészeti Gyűjtemény a hagyományos értékek megőrzését nem csak a vizuális befogadás szintjén tartja fontosnak, hanem a gyakorlat szintjén is, hogy közös népi hagyományainkat megfogható közelségbe hozza, élményszerűvé tegye. Ezt a célt szolgálják a felsorolt programok.

MÚZEUMPEDAGÓGIAI FOGLALKOZÁSOK
Múzeumpedagógiai foglalkozásaink egy rövid néprajzi előadásból és egy hozzá kapcsolódó kézműves foglalkozásból állnak. Választható témakörök: szüret, kukoricahántás, fonó, farsang, húsvét, aratás.
Részletes tájékoztatónk itt letölthető!

KÉZMŰVES FOGLALKOZÁSOK
Kézműves műhelyünkben különféle hagyományos népi módszereket sajátíthatnak el: gyertyamártás, vajköpülés, nemezelés, szövés, fonás, bőrözés, agyagozás, kötélverés, valamint modern technikákat is kínálunk: decoupage, üvegfestés, batikolás.
további információ >>

KINCSKERESŐ JÁTÉK
A hagyományos múzeumlátogatás a mai kor gyermekeinek már nem elég izgalmas. Szeretnénk ezt interaktívvá, valódi kalanddá változtatni. A gyerekek 6-8 fős csapatokra bontva, QR kód olvasóval, UV lámpával, nagyítóval felszerelkezve indulnak megtekinteni a múzeum termeit. Különböző feladatokat, rejtvényeket kell megfejteniük, mely csak akkor sikerül, ha alaposan megnézték a kiállítást. A kincset is csak akkor találják meg, ha a különböző termekben kapott feladatokat sorra megoldják.
Olvassa el részletes tájékoztatónkat!

KÉZMŰVES BEMUTATÓK
Az érdeklődő csoportok részére kézműves bemutatókat szervezünk, ahol népi iparművészek bepillantást nyújtanak mesterségük titkaiba, a látogatók végignézhetik az alkotómunka folyamatát. Választható területek: fafaragás, bőrművesség, csipkeverés, fazekasság, szövés, tojásírás, játékkészítés természetes anyagokból.

NÉPI ÉTELKÉSZÍTÉS KEMENCÉBEN
A gyűjtemény udvarán álló kemence és takaréktűzhely alkalmas hagyományos, népi ételek, lepények, kalácsok készítésére. Igény szerint bemutatókat, ételkóstolót tartunk, ahol a vendégek végigkísérhetik az ételkészítés folyamatát és a bemutató végén meg is kóstolhatják azt.

FOLKLÓR PROGRAMOK
A Népi Iparművészeti Gyűjtemény tágas, hangulatos udvarán csoportok részére hagyományőrző programok szervezését vállaljuk (népzene, néptánc, népszokások megelevenítése).

JÁTSZÓHÁZ
A múzeum tágas udvara lehetőséget ad különféle népi játékok kipróbálására. Gólyalábak, libikókák, célbadobók várják a gyerekeket az önfeledt játékra.

TÁRLATVEZETÉS
Előzetes egyeztetéssel magyar nyelven kérhető. Díja: 2000,-Ft.
Időtartam: kb. 45 perc.


Információ, programok megrendelése:
Kriskóné Dávid Mária, gyűjteményvezető
76/327-203 vagy 30/975-6710


 

VIRTUÁLIS SÉTA
port_03

A gyűjtemény termeinek bejárása.

HÍMZÉS ADATBÁZIS
hímzés adatbázis

NYITVA  TARTÁS
port_01

ELÉRHETŐSÉG
port_02

6000 Kecskemét, Serfőző u. 19.

Telefon, fax:
76/327-203
76/480-297
76/506-108

port_03

Fenntartónk:
Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata.

A honlap létrejöttét lehetővé tette:
Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzatának Kulturális és Idegenforgalmi Bizottsága.