Rendelhető programok

A Népi Iparművészeti Gyűjtemény hagyományos értékek megőrzését nem csak a vizuális befogadás szintjén tartja fontosnak, hanem a gyakorlat szintjén is, hogy közös népi hagyományainkat megfogható közelségbe hozza, élményszerűvé tegye. Ezt a célt szolgálják a felsorolt programok.

KÉZMŰVES BEMUTATÓK
Az érdeklődő csoportok részére kézműves bemutatókat szervezünk, ahol népi iparművészek bepillantást nyújtanak mesterségük titkaiba, a látogatók végignézhetik az alkotómunka folyamatát. Választható területek: fafaragás, bőrművesség, csipkeverés, fazekasság, szövés, tojásírás, játékkészítés természetes anyagokból.

NÉPI ÉTELKÉSZÍTÉS KEMENCÉBEN
A gyűjtemény udvarán álló kemence és takaréktűzhely alkalmas hagyományos, népi ételek készítésére. Igény szerint bemutatókat, ételkóstolót tartunk, ahol a vendégek végigkísérhetik az ételkészítés folyamatát és a bemutató végén meg is kóstolhatják azt.

FOLKLÓR PROGRAMOK
A Népi Iparművészeti Gyűjtemény tágas, hangulatos udvarán csoportok részére hagyományőrző programok szervezését vállaljuk (népzene, néptánc, népszokások megelevenítése).

NÉPI JÁTÉKOK TANÍTÁSA
Az óvodás és kisiskolás gyerekcsoportokat felkészült néptánc pedagógus vezeti be a hagyományos közösségi játékok, mondókák, népdalok és a néptánc világába.

TÁRLATVEZETÉS:
2000,-Ft.
Előzetes egyeztetéssel magyar nyelven kérhető.
Időtartam: kb. 45 perc.
Maximális létszám: 35 fő.

Információ, programok megrendelése:
Kriskóné Dávid Mária, igazgató
76/327-203


 

VIRTUÁLIS SÉTA
port_03

A gyűjtemény termeinek bejárása.

HÍMZÉS ADATBÁZIS
hímzés adatbázis

NYITVA  TARTÁS
port_01

ELÉRHETŐSÉG
port_02

6000 Kecskemét, Serfőző u. 19.

Telefon, fax:
76/327-203
76/480-297
76/506-108

port_03

Fenntartónk:
Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata.

A honlap létrejöttét lehetővé tette:
Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzatának Kulturális és Idegenforgalmi Bizottsága.